úterý 31. prosince 2019

PŘIPRAVOVANÉ PROJEKTY

Už za měsíc se v kalendáři objeví první deadline pro žádostí o projekty pro rok 2020. Únorové kolo s sebou většinou nese největší šanci na schválení, ale také největší konkurenci. My se pokusíme opět zabojovat o grant a připravujeme dva (možná i tři) projekty. Tím prvním je tréninkový kurz "Voice to be heard", do kterého tentokrát zveme nejen organizace ze zemí EU, ale také z partnerských zemí, konkrétně z Jordánska, Ázerbájdžánu a Maroka, se čtvrtým partnerem dosud jednáme. Ze států EU pak našimi partnery budou neziskovky z Tenerife, Litvy a Kypru, rovněž tady bychom rádi ještě jednoho partnera doplnili. Celkem by tak do projektu bylo zapojeno 9 organizací.


Druhá žádost se týká projektu "My firm, my soul". Protože naše minulá žádost je stále na rezervní listině a nemáme zprávy o tom, jestli se posune mezi schválené projekty, připravujeme "pro jistotu" novou žádost o grant se stejnými partnery z pěti dalších zemí Evropy. Pokusíme se dopracovat připomínky hodnotitelů, aby žádost měla šanci získat více bodů a uspět v tvrdé konkurenci.


Na třetí žádosti pak budeme spolupracovat s partnery z karibského Sint Maarten, kteří by se stali koordinátory projekty a my bychom byli partnery. Projekt by tak byl podán o nizozemské agentury a v případě schválení by se uskutečnil na ostrově Sint Maarten na podzim 2020 nebo na jaře 2021. Na této variantě ale zatím pracujeme, uvidíme, jestli zvládneme žádost připravit už na únorový termín, anebo to odložíme až na duben.

V dubnu s největší pravděpodobností vstoupíme do grantové soutěže opět s projektem strategického partnerství "Catch´em all", kterou chceme upravit a vylepšit a alespoň jedním "domácím" projektem tréninkového kurzu. Na vše je ale ještě spousta času.


Teď v únoru se ještě jako vždy zapojíme do projektů také jako partnerská organizace, prozatím jsme domluveni s partnery v Chorvatsku a s maďarským týmem, na další nabídky budeme reagovat podle termínů, typu a témat projektu. 


Rok 2020 je před námi, doufám, že naše zapojení do projektových aktivit bude zase úspěšně pokračovat! :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat